nieuws

Legale straatracers niet verzekerd

Archief

Het was al bekend dat deelnemers aan illegale straatraces niet verzekerd waren voor eventuele schade. Het Verbond van Verzekeraars heeft nu laten weten dat ook bij legale races (letsel)schade niet is gedekt.

Drie organisatoren van straatraces zijn een initiatief gestart om deze evenementen te legaliseren. Het Verbond heeft echter al laten weten dat deelnemers niet verzekerd zijn voor auto- of letselschade. Wanneer deelnemers schade veroorzaken aan derden zal de verzekeraar deze wel vergoeden, maar het uitbetaalde bedrag volledig terugvorderen bij de dader. Schade aan de eigen auto wordt in geen geval vergoed.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.