nieuws

Legal ook beter in derde kwartaal

Archief

‘Legal & General ziet nieuwe productie met 40% stijgen’, meldde AM in de vorige editie op pagina 17. Dit betrof abusievelijk een oud artikel over de halfjaarcijfers. Actueler is onderstaand bericht over de groei van Legal & General in het derde kwartaal.

De in Hilversum gevestigde levensverzekeraar heeft de omzet in het derde kwartaal met 25% verhoogd tot e 42 (33) mln. De maatschappij is vooral te spreken over de 20%-stijging van de premiebetalende posten tot e 5,1 (4,3) mln.
Na drie kwartalen bedraagt de groei van Legal & General 35% tot e 146 (108) mln nieuwe premie. Gouden handdrukken en expirerende lijfrenten dragen daar onder meer aan bij. “De groei is opmerkelijk, omdat alle levensverzekeraars samen slechts een groei van 3,7% laten zien”, aldus directeur Arno Dolders. Hij denkt dat het huidige kabinetsbeleid de verkoopkansen voor levensverzekeraars op (middel)lange termijn doen toenemen. “Op korte termijn zijn consumenten echter afwachtend.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.