nieuws

Legal & General goed gestemd over najaar

Archief

Legal & General ziet het laatste half jaar voor de belastingherziening positief in. De levensverzekeraar verwacht een productiestijging van 20%.

In het eerste halfjaar is de in Hilversum gevestigde maatschappij (ruim honderd medewerkers) tot een nieuwe productie van f 87,6 mln gekomen. De koopsomproductie kwam uit op f 76,9 mln, tegen f 60,5 mln in de eerste zes maanden van 1999: een groei van 27%. De productie van premiebetalende levensverzekeringen steeg met ruim 24% tot f 10,7 (8,6) mln. “Een opmerkelijk resultaat, omdat de totale markt van levensverzekeringen voor het eerst in vele jaren de omzet ziet dalen”, aldus directeur Bob van den Berg.
Legal & General wijt de productiegroei aan de hoge kwaliteit van zijn administratieve proces en aan de introductie van Legal Lifestyle, het gunstige risicotarief voor mensen met een hoog inkomen. Legal & General claimt in het marktsegment van overlijdensrisicoverzekeringen een aandeel van 6%.
Bankomzet
Bij de omzetverdeling per distributiekanaal is een lichte verschuiving waarneembaar in het voordeel van de banken. In de eerste helft van dit jaar werd 54% van de omzet binnengehaald door assurantietussenpersonen, net als over heel 1999. De banken – voornamelijk ING, ABN Amro en Van Lanschot – waren goed voor 20% (16%), terwijl de eigen adviseurs (Financial Consultants) terugzakten tot 26% (30%) van de omzet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.