nieuws

Leerlingen ROC werken met Online-pakket

Archief

De Regionale Opleidings Centra (ROC’s), de vroegere meao’s, gebruiken exclusief de assurantiesoftware van het systeemhuis Online uit Nijmegen.

De ROC-leerlingen spelen in een simulatieprogramma op de computer de rol van medewerker van het denkbeeldige assurantiekantoor Bouma te Dalfsen. In dit virtuele assurantiekantoor verrichten ze vrijwel alle dagelijks voorkomende werkzaamheden, inclusief het werken met een assurantiepakket.
“Voorheen werd het assurantiepakket van softwarebedrijf Exact gebruikt. Doordat het softwarebedrijf Exact enige tijd geleden is overgenomen door het systeemhuis ACT, onderdeel van de ING Groep, is nu gekozen voor een systeemhuis zonder banden met verzekeraars”, aldus Online-directeur Jos Verbeek. Volgens Verbeek is bij de overweging met name gelet op “robuustheid, de functionaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het pakket”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.