nieuws

Leden eens met fusie AVVL en Nuva

Archief

De algemene ledenvergaderingen van de uitvaartverenigingen AVVL en Nuva hebben vorig weekeinde definitief ingestemd met de fusie van AVVL Uitvaartzorg NV en CVN Crematoria Nederland BV met Nuva Holding BV.

De nieuwe organisatie Yarden telt negenhonderd medewerkers en wordt, na Dela, de tweede uitvaartorganisatie van ons land. De onderneming is in drie divisies ingedeeld. De divisie Verzekeringen is gevestigd in Diemen. Het aantal leden/verzekerden bedraagt ongeveer 900.000, het verzekerde kapitaal is f 3,4 mld groot.
De divisie Zorg, met het hoofdkantoor in Meppel en 47 uitvaartcentra en vijftien crematoria in het land, verzorgt jaarlijks 7.400 uitvaarten en besteedt circa 10.000 uitvaarten uit aan derden. Daarnaast verricht Yarden jaarlijks 20.000 crematies en 725 begrafenissen. De derde divisie is de Vereniging Yarden, die actief betrokken wil zijn bij de maatschappelijke discussie rondom het levenseinde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.