nieuws

Lans 2001: hulpmiddel bij lijfrenteaftrek

Archief

Met de introductie van de Lijfrente Aftrek Nieuwe Stijl 2001 (Lans 2001) biedt de Onderlinge ‘s-Gravenhage het intermediair een hulpmiddel om de lijfrenteaftrek voor klanten op een eenvoudige manier te kunnen berekenen.

Met de cd-rom zijn alle vormen van belastingaftrek voor een lijfrenteverzekering te berekenen, waardoor handmatige berekeningen tot het verleden behoren. De cd-rom biedt verder mogelijkheden tot gegevensopslag, het opstellen van brieven met fiscale toelichting en een helpfunctie.
Het eerste exemplaar werd door directeur Pieter Loyson aangeboden aan NBVA-voorzitter Alexander van Voorst Vader, die daarbij forse kritiek uitte aan het adres van de overheid.
Loyson wees daar in aansluiting op dat de belastingdienst eerst van plan was geweest zelf de berekeningen voor haar klanten te maken. Toen duidelijk werd dat dit een enorme klus werd, trad een radiostilte in bij de belastingdienst.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.