nieuws

Lagere winst Royal in eerste kwartaal

Archief

De nettowinst van Royal Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar met bijna 18% gedaald tot f 30,9 (37,6) mln. Ook omzet en brutopremie liepen terug.

Het te laat aanleveren van resultaten door enkele volmachtbedrijven en de afnemende koopsomproductie waren volgens Royal Nederland onder meer de oorzaak van het dalend brutopremie-inkomen. De brutopremie liep terug met bijna 2% tot f 552,2 (562,2) mln. De omzet nam mede daardoor af tot f 640,9 (651,4) mln.
Het schadebedrijf boekte een lagere brutopremie van f 383,1 (391,1) mln. Het resultaat daalde tot f 25,8 (28,7) mln, met name door verslechtering van het resultaat in de autotekening naar f 3,9 (7,3) mln. Alle branches droegen overigens positief bij aan het resultaat.
De brutopremie van het levenbedrijf nam met 1,2% af tot f 169,1 (171,1) mln. De periodieke premies stegen met 5,1%; de koopsommen daalden met 9,4%. Het resultaat werd meer dan verdubbeld tot f 13,6 (6,2) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.