nieuws

Lage stijging zorgkosten voor bedrijven in VS

Archief

Amerikaanse bedrijven blijven aanzienlijke stijgingen van kosten in de gezondheidszorg zien, maar de toename in 2005 is de laagste sinds zes jaar

Voor 2006 wordt een stijging van 9,9% gezien van de kosten van werkgevers, volgend op een groei van 9,2% in 2005. De totale kosten voor gezondheidszorg komen in 2006 neer op € 2.618 per werknemer, een stijging van 12% ten opzichte van de € 2.345 in 2005. Verwacht wordt dat de lonen in 2006 met 3,6% zullen stijgen. Vanwege de toenemende kosten voor gezondheidszorg zullen de salarisvoordelen voor werknemers echter opgeheven worden. De lagere stijging van kosten voor werkgevers komt door een aantal factoren, zoals het toegenomen kostenbewustzijn van de klant en groeiende financiële verantwoordelijkheid. Toch zal de bijdrage aan de gezondheidszorg bijna driemaal zo snel groeien als de salarissen en de algemene inflatie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.