nieuws

Lage productie, hoge winst Conservatrix

Archief

Levensverzekeraar Conservatrix heeft vorig jaar een 50% hogere winst behaald van ruim f 1,8 (1,2) mln.

Hoofdoorzaak voor de winststijging is een daling van de uitgekeerde provisies met 25% tot f 1,65 (2,18) mln. De reden daarvoor ligt in een lage productie van met name traditionele spaarverzekeringen. Het flexibele Ideale Spaarplan van Conservatrix deed het beter.
Ondanks de productiedaling steeg het brutopremie-inkomen van de Baarnse maatschappij met 5% tot f 15,1 (14,3) mln, waarvan f 12,1 (11,1) mln periodiek. Het totaal verzekerde bedrag passeerde net de grens van een half miljard gulden.
Het eigen vermogen van Conservatrix is vorig jaar gestegen tot f 37,0 (31,3) mln. Het aantal personeelsleden stabiliseerde op 28. Conservatrix is gelieerd aan de natura-uitvaartverzekeraars Nuvema en Hooghenraed (Huva).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.