nieuws

Laatste WTV-vergunningen voor uitvaartverzekeraars

Archief

Axent Uitvaartverzekeringen NV en LPU Verzekeringen NV hebben een WTV-vergunning verkregen van de Verzekeringskamer. In Apeldoorn staan verder geen WTV-aanvragen van uitvaartverzekeraars meer open.

Beide vergunningen zijn bedoeld voor het uitoefenen van het directe levensverzekeringsbedrijf in de branche Levensverzekering algemeen.
In totaal hebben nu acht uitvaartverzekeraars de beschikking over een WTV-vergunning. Naast LPU en Axent zijn dat Dela, Monuta, Amev-Ardanta, Amersfoortse/UKV, Levob Uitvaart en Hooghenraed Levensverzekeringen (Huva).
Het uitvaartbedrijf van Levob is inmiddels onderdeel van Aegon-dochter NVG, dat daarmee ook over de benodigde WTV-vergunning voor zijn uitvaartactiviteiten beschikt. Monuta Verzekeringen beschikte al over een WTV-vergunning. Deze vergunning is met toestemming van de VK uitgebreid voor het uitvaartbedrijf.
Een vergunning voor de Wet Toezicht Natura-Uitvaartverzekeringsbedrijf (WTN), die beperkter van aard is dan de WTV-vergunning, is tot nu toe aan 26 uitvaartverzekeraars verleend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.