nieuws

’Laat kleine lijfrentepolissen afkopen‘

Archief

Het Verbond van Verzekeraars wil dat lijfrenteverzekeringen die premievrij zijn gemaakt en een geringe waarde hebben, eenvoudig kunnen worden afgekocht. Nu wordt geheven over alle fiscaal afgetrokken premies en volgt bij afkoop revisierente. Het Verbond wil alleen een heffing over de afkoopwaarde. De levensverzekeraars willen af van de kleine lijfrentepolissen, ontstaan door vroegtijdige premievrijmaking als gevolg van het afschaffen van de basisaftrek en de premiespaarregeling en de verlaging van de spaarloonbedragen. Er zouden “enkele tienduizenden contracten” zijn met een afkoopwaarde van minder dan € 1.500.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.