nieuws

Kwartaalverlies bij zorgverzekeraars

Archief

Ziektekostenverzekeraars hebben in het eerste kwartaal van dit jaar een verzekeringstechnisch resultaat geboekt van _ -62 miljoen. Het totaalresultaat voor belastingen kwam uit op _ 81 miljoen. Dat blijkt uit het Statistisch Bulletin juni 2006 van De Nederlandsche Bank (DNB).

Van het verzekeringstechnische resultaat kwam _ -52 mln voor rekening van de basisverzekering en _ -9 mln voor de aanvullende verzekeringen. Volgens DNB is het negatieve resultaat deels te verklaren door eenmalig hoge automatiserings-, administratie- en marketingkosten in verband met de invoering van de basisverzekering. “Daarnaast zal de scherpe premiestelling een rol spelen”, aldus DNB.
Mede dankzij goede beleggingsopbrengsten was het totaalresultaat over het eerste kwartaal _ 81 mln positief. DNB meldt verder dat er onder de ziektekostenverzekeraars ruim twee keer zoveel eigen vermogen aanwezig is als vereist: “Dit wijst erop dat de financiële positie van alle ziektekostenverzekeraars in totaliteit toereikend is”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.