nieuws

Kwart NBVA-leden verwacht assurantieportefeuille te kopen

Archief

Een kwart van de bijna duizend NBVA-leden denkt dit jaar een assurantieportefeuille te gaan overnemen. Daarentegen denkt 6% juist de eigen portefeuille deels of geheel te gaan verkopen. De NBVA vermoedt dat de WFD hier een grote rol speelt.

In de traditionele eindejaarsenquête melden de NBVA-leden een met 6,8% gestegen bedrijfsresultaat in 2005, bij een 8,2% hogere provisieomzet. Eén op de acht kantoren zegt dat het bedrijfsresultaat is gedaald.
De hypotheekomzet zou volgens de ruim tweehonderd kantoren die aan de enquête deelnamen, met (gemiddeld) 10% zijn gestegen. Verder lijken de NBVA-leden weinig last te hebben van internet: de schadeprovisies stegen met 6,2% en het aantal particuliere relaties steeg met bijna 6%. Slechts 5% noteert een daling in de omzet uit schadeprovisies.
De levenomzet steeg vorig jaar met ruim 3%. Bijna een kwart van de leden zag de omzet in dit marktsegment dalen; in 2002 en 2003 was dit zelfs bij 40% het geval.
Optimisme
Over 2006 heerst optimisme: driekwart verwacht groei in schade, een stijging van 4,5% in de totale provisieomzet en een 3,6% hoger bedrijfsresultaat. Opmerkelijk is de lage verwachting omtrent de hypotheekomzet: die zal dit jaar met 2,5% stijgen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.