nieuws

Kwart minder lijfrentepremie

Archief

De verkoop van individuele levensverzekerin­gen is in de tweede maand van dit jaar duidelijk achtergebleven bij die van februari 2004. Uit 89.200 polissen (-6%) kwam een premieomzet van € 623 mln (-9%), zo blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (Verbond van Verzekeraars). De daling is bij koopsommen en polissen tegen periodieke premie ongeveer gelijk. De januari-productie was eerder maar een kleine 2% achtergebleven bij die van het voorgaande jaar.

Meest opvallende uitschieter, in negatieve zin, zijn de uitgestelde lijfrenten. In februari daalde de premieomzet met -25% tot € 152 mln, afkomstig van 10.200 (11.600) nieuwe polissen. Direct ingaande lijfrenten leverden in februari € 286 mln nieuwe premie op (-8%), afkomstig uit 7.100 polissen. Een opmerkelijke stijging is waarneembaar bij de spaarverzekeringen: uit 14.300 (10.400) polissen kwam € 67 mln premie (+11%).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.