nieuws

Kredietverzekeraar Namur lanceert informatienet voor bedrijven

Archief

Bij kredietverzekeraar Namur wordt 1996 het jaar van de veranderingen. Aansluitend op de integratie van de kredietverzekeringsactiviteiten van Gerling, is een informatienet voor cliënten opengesteld, en wordt medio dit jaar een bijkantoor in Amsterdam geopend.

De strategische alliantie vorig jaar met de Duitse kredietverzekeraar Gerling was aanleiding voor Namur Kredietverzekering tot een fundamentele bezinning op haar organisatie en marktbewerking. Daartoe werd een uitgebreid onderzoek gehouden door bureau McKinsey.
Het een en ander heeft geleid tot het aantrekken van algemeen directeur F.J. Plaatsman, tot begin dit jaar werkzaam bij Nieuw Rotterdam/Knight Schippers. Verder wordt over enkele maanden een bijkantoor geopend in Amsterdam, wellicht in het kantoorgebouw van Gerling Service.
Namur-Net
Vooral van Namur-Net, het informatienet voor cliënten dat recentelijk in een tweetal bijeenkomsten voor 75 assurantiemakelaars is geïntroduceerd, verwacht Namur Kredietverzekeringen erg veel.
Het on-line systeem Namur-Net biedt verzekerden de mogelijkheid op elk moment van de dag informatie op te vragen over hun (dubieuze) debiteuren. Snelheid, toegankelijkheid en bereikbaarheid zijn de kenmerken van dit informatiesysteem dat de papierstroom van en naar de cliënten aanmerkelijk zal moeten verminderen.
Namur-Net stelt verzekerden in staat kredietlimieten aan te vragen, debiteuren te identificeren, en verder schadegevallen aan te melden en de actuele stand van zaken op te vragen met betrekking tot het incasso.
De gegevens worden aangeleverd door Dun & Bradstreet, Informatie Service Nederland, Graydon en de databank Woerden.
Bij de presentatie van Namur-Net aan het intermediair waren namens Namur aanwezig, vlnr: F.J. Plaatsman, G. van Brakel, G. Lammens, en R. Brixius.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.