nieuws

‘Krachtenbundeling zet zich voort in Duitse verzekeringsbranche’

Archief

Als gevolg van economische en marktontwikkelingen zegt Bernhard Schareck, de nieuwe voorzitter van het Duitse verbond van verzekeraars GDV, een verdere consolidatie te verwachten in de verzekeringssector

Daarbij moet in zijn ogen niet alleen worden gedacht aan fusies en overnames, maar ook aan vormen van strategische samenwerking en aan krachtenbundeling op bedrijfsonderdelen, zoals de verwerking van administratieve gegevens. Ook zal volgens de GDV-voorzitter verzekeraars meer terugkeren naar hun kernactiviteiten. In zijn ogen zijn verzekeraars op een te breed terrein actief. Hij vergeleek de branche met een automobielbedrijf dat een veeboerderij erop na houdt om zo aan het leer voor de stoelbekleding te kunnen komen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.