nieuws

Kosten WFD-vergunning nog niet bekend

Archief

Berekeningen die circuleren over de kosten van een WFD-vergunning zijn allemaal aannames”, aldus de Autoriteit Financiële Markten. Peter Blok (Provisiemakelaar) stelde in een artikel dat een vergunning € 1.200 per deelgebied zou kosten. Daarmee zou een generiek kantoor ongeveer € 6.000 moeten betalen om op alle gebieden te mogen adviseren. 

In de laatste WFD-nieuwsbrief van adviesbureau D&O wordt dit “bangmakerij” en “klinkklare onzin” genoemd. “Het bedrag is te hoog en ook dat per deelgebied dit bedrag betaald zou moeten worden, is klinkklare onzin”, aldus D&O directeur Jurjen Oosterbaan Martinius. Ook de NBVA laat weten dat er niet per deelgebied betaald hoeft te worden. “Wat Blok stelt is onzin”, aldus de NBVA. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.