nieuws

“Kosten sportongevallen niet uit de zorgverzekering halen”

Archief

Mr P. Overmars, bestuurslid van Achmea en topman van Zilveren Kruis vindt het geen goed idee om de kosten van sportongevallen uit de zorgverzekering te halen. “De laatste tijd wordt vaak de vraag gesteld, of we blij moeten zijn als er veel gesport wordt of niet? Wel, uit een onderzoek naar de voor- en nadelen is per saldo een macro-voordeel van f 200 miljoen gebleken.” Voorts vindt hij, dat de sportgeneeskunde moet worden overgeheveld van de sociale- naar de reguliere geneeskunde. Tijdens de vorige week gehouden presentatie van het Achmea-jaarverslag kondigde Overmars aan, dat Zilveren Kruis binnenkort een groot preventieproject gaat starten, dat gericht is op het voorkomen van sportblessures. Voor dit project worden 50 tot 60 tennisverenigingen in de regio’s Rotterdam en Haarlem benaderd.

Mr P. Overmars: “Een macro-voordeel van f 200 mln”.
Sinds kort fungeert Zilveren Kruis als hoofdsponsor van de Nederlandse tennisbond.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.