nieuws

Koopsom Interpolis biedt garantieclick

Archief

Interpolis heeft een beleggingskoopsom geïntroduceerd, waarbij de beoogde koersstijgingen op bepaalde niveaus worden vastgeclickt. Opmerkelijk is de garantieclick: aan het einde van de looptijd heeft de polishouder gegarandeerd een rendement van 130% van de inleg (na 10 jaar) of 180% (na 15 jaar) behaald.

De nieuwe koopsom is verkrijgbaar bij de Rabobank-filialen en de zelfstandige tussenpersonen van Interpolis. In dat laatste geval heet het product Quadrent KlikKoopsom; bij de Rabobanken gaat het product als Cumulent KlikKoopsom door het leven.
Van de brutokoopsom wordt zo’n 13% aan kosten en risicopremie ingehouden, afhankelijk van de gewenste verzekeringsdekkingen. De inleg wordt vervolgens belegd in Europese ondernemingen. De beleggingswaarde is gekoppeld aan de Eurotop 100-index.
Bij een looptijd van tien jaar krijgt de klant in elk geval 130% van de inleg terug. Interpolis noemt dat een ‘garantieklik’. Bij een looptijd van vijftien jaar ligt de garantieclick op 180% van de inleg.
De overige clicks zijn ook afhankelijk van de looptijd. Bij tien jaar is dat op 180%, 240% en 300% van de inleg. Hiervoor zijn hogere stijgingen van de Eurotop 100-index nodig van respectievelijk 200%, 275% en 300%. “Dat komt omdat de klant voor 80% profiteert van de indexstijging”, aldus Johan Ringeling van Interpolis. “De overige 20% hebben wij nodig om de garantieclicks te financieren.” Bij een looptijd van vijftien jaar liggen de clicks op 260% (300% Eurotop 100-indexstijging), 340% (400% indexstijging) en 420% (500% indexstijging).
De Cumulent/Quadrent KlikKoopsom is verkrijgbaar vanaf begin deze maand tot en met 9 januari, of tot het moment waarop de maximale inschrijving is bereikt. Op 9 januari wordt de openingskoers van de Eurotop 100-index vastgesteld.
Internet
De introductie van de clickkoopsom is gepaard gegaan met de opening begin deze week van de Interpolis-site (www.interpolis.nl).
Op de Internet-site kan een berekening worden gemaakt van de waarde van de garantieclicks en de overige clicks bij een bepaalde koopsomstorting.
Naast de clickkoopsom biedt de Interpolis-site informatie over andere koopsomverzekeringen en onder meer ook de Alles-in-één-polis. In een later stadium zal de site worden uitgebreid met onder andere concerninformatie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.