nieuws

Komst euro niet probleemloos voor Britse verzekeringsindustrie

Archief

De Britse regering heeft weliswaar recentelijk gemeld in alle opzichten klaar te zijn voor de introductie van de euro, maar dat wil niet zeggen dat dit ook geldt voor de verzekeringsbranche

Deloitte Research concludeert op basis van een eigen onderzoek dat met name voor de bank- en verzekeringsindustrie in Groot-Brittannië nog tal van obstakels uit de weg te ruimen zijn. Volgens het onderzoeksbureau is de introductie van de euro niet alleen een technisch probleem, maar heeft dit ook gevolgen voor zaken als dekkings-, hypotheek- en herverzekeringslimieten, premiestelling, provisies en productaanpassingen. Deloitte Research verwacht dat voor financiële instellingen, met de conversie van het Britse pond naar de euro, extra kosten zullen ontstaan van € 290 mln à € 580 mln. Voorts denkt het dat bedrijven minimaal drie jaar de tijd nodig hebben om hun organisatie ‘euro-proof‘ te maken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.