nieuws

Klaverblad verlaagt risicopremies

Archief

Klaverblad heeft de tarieven voor risicoverzekeringen sterk verlaagd, tot 17% lager. Oorzaak is de invoering van een nieuwe sterftetafel.

Klaverblad hanteerde tot voor kort de sterftetafel 1976-1980. Vanaf 1 juni wordt gebruik gemaakt van de tafel 1986-1990. “De nieuwste sterftetafel 1991-1995 is nog niet helemaal compleet”, aldus levenhoofd Jean-Paul de Gunst. “Zodra het kan, zullen we die tafel gaan gebruiken.”
Het actueel inspelen op veranderingen is mogelijk doordat het levenbedrijf van Klaverblad zijn automatiseringssysteem nieuw heeft opgezet. “We hebben nu bijvoorbeeld ook elektronische tariefboekjes”, vult De Gunst aan.
Door de nieuwe sterftetafel zijn de tarieven voor risicoverzekeringen over de gehele linie verlaagd, tot zelfs 17% lager. De nieuwe sterftetafel én een andere kostenstructuur hebben bij de uitvaartkostenverzekeringen voor hetzelfde effect gezorgd. De levensverzekeringen verbonden aan een hypothecaire lening zijn met 10% tot 18% verlaagd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.