nieuws

Klaverblad groeit in Leven en Auto

Archief

Klaverblad heeft vorig jaar de premieomzet uit levensverzekeringen met 13% verhoogd tot zo’n _ 54 mln. In het slotkwartaal van 2007 trok tevens de verkoop van autoverzekeringen aan. Beide categorieën groeien dit jaar naar verwachting flink door.

Met de introductie van de Royaal-autoverzekering (zonder bonus-malussystematiek) heeft Klaverblad de krimp in de autoportefeuille tot staan gebracht. In 2006 waren de premie-inkomsten uit die portefeuille al met 8% afgenomen tot _ 47 mln en in de eerste drie kwartalen van 2007 was er nog altijd sprake van “een flinke daling”. De Royaal-polis is echter een groot succes gebleken. Klaverblad meldde eerder een vertienvoudiging van het aantal aanvragen. Dankzij de sterke groei in het slotkwartaal resteert uiteindelijk een omzetdaling van 1,5%.
Klaverblad komt per saldo tot een premiegroei van _ 7,5 mln tot _ 190 mln. De nettowinst zal naar verwachting gelijk blijven op zo’n _ 27 mln. Tegenover een bijzondere schadepost van _ 6 mln door de januaristorm (waarvan _ 4 mln uit de catastrofepot), staat een vrijval van _ 3 mln uit de voorziening voor levensverzekeringen. Oorzaak daarvoor is een aanpassing van de sterftetafels.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.