nieuws

Klaverblad beloont betere autorijder

Archief

Klaverblad gaat soepeler voorwaarden hanteren voor de betere autorijder. Ook zijn de voorwaarden van de opstal-, inboedel- en caravanverzekering aangepast.

De ‘betere’ autorijders is volgens Klaverblad sterk vertegenwoordigd in haar portefeuille waarover vorig jaar een technisch resultaat van f 8,3 (4,0) mln werd geboekt bij een premie-inkomen van f 76,4 (71,0) mln.
Voor automobilisten uit deze doelgroep die op trede 13 of hoger zijn ingeschaald, wordt het eigen risico van f 300 geschrapt, zowel bij beperkt als volledig casco-dekking. Op deze manier verwacht Klaverblad de betere autorijders aan zich te kunnen blijven binden.
Voor stacaravans heeft de onderlinge de uitsluiting voor schade door diefstal of vandalisme aan kijk- en luisterapparatuur laten vallen. Voortaan geldt er een beperkte dekking tot f 500 per gebeurtenis, waarbij de schade-uitkering op basis van dagwaarde plaats heeft.
Opstal/inboedel
De glaspremie voor woonhuizen tot f 250.000 verzekerd bedrag is niet langer opgenomen in de brandpremie. Volgens Klaverblad komt het vaker voor dat woonhuizen een herbouwwaarde van boven de f 250.000 hebben. Daarom hanteert de maatschappij voortaan een aparte glaspremie van 20 cent per f 1.000 verzekerd kapitaal met een maximum van f 50.
De opstalpremies zijn gewijzigd. Het laagste tarief geldt nu voor alle woonhuizen gebouwd na 1945. De opstalpremie varieert nu van 60 cent tot en met een gulden per f 1.000 verzekerd kapitaal voor woonhuizen (steen/hard).
Bij de inboedelverzekering heeft Klaverblad opnieuw enkele postcodegebieden overgeheveld naar goedkopere regio’s. Ook is de premietoeslag voor houtskeletbouw komen te vervallen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.