nieuws

Klanten VBO-makelaars beter beschermd

Archief

Klanten van VBO-makelaars zijn met ingang van komend jaar beter beschermd. Zo kunnen zij bij geschillen tot € 10.000 terecht bij de nieuwe geschillencommissie Makelaardij van de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken. De Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond zijn nieuwe consumentenvoorwaarden overeengekomen met de makelaarsorganisatie VBO.

De tweezijdig vastgestelde voorwaarden waarborgen volgens partijen een evenwichtige regeleling van de rechten en plichten van zowel consument als makelaar. Zo kan de consument altijd opzeggen zonder dat hij schadevergoeding is verschuldigd. Alleen vooraf overeengekomen kosten behoeven aan de makelaar te worden vergoed. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.