nieuws

‘Klant voelt zich meeste thuis bij hypotheekketens’

Archief

Franchiseketens die onder eigen label hypotheken aanbieden, worden door consumenten het beste gewaardeerd, zo concludeert Independer uit onderzoek onder 67.000 sitebezoekers.

Formules als De Hypotheker en De Hypotheekshop komen het beste hun beloftes na, vinden klanten. De waardering voor de diverse marktpartijen toont overigens weinig variatie: de ketens krijgen als gemiddeld rapportcijfer 6,9; verzekeraars vormen de laagst gewaardeerde groep met een 6,4. De meest gewaardeerde geldverstrekkers zijn kleine partijen als Philips Pensioen Fonds en SPF Beheer. DSB Bank krijgt het laagste rapportcijfer: 5,3.
Bij de grootbanken vormt de score van de Rabobank (6,9) een positieve uitzondering. Postbank, ING Bank en SNS Bank scoren 6,5. ABN Amro (6,3) en Fortis Bank (6,2) halen de gemiddelde score van de grootbanken onderuit.
Bij de verzekeraars scoren met name de direct writers MoneYou (7,2), Ohra (7,1), en Centraal Beheer Achmea (7,1) goed. De intermediairverzekeraars Aegon (6,2), Fortis ASR (6,2), Allianz (6,0), AXA (6,0) en Nationale-Nederlanden (6,0) bungelen in de onderste regionen, waardoor de verzekeraars als slechtste in de hypotheekbranche beoordeeld worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.