nieuws

KEW vaak niet voordelig voor huizenkoper

Archief

Wie een hypotheek sluit met Kapitaalverzekering Eigen Woning (KEW), is vaak beter af met een losse beleggingsrekening met overlijdensrisicoverzekering, stelt Independer op basis van een onderzoek door MoneyView

Bij alle negentien onderzochte aanbieders blijkt een beleggingsrekening bij gelijke premie een hoger netto eindkapitaal op te leveren dan een KEW. Cardif spant de kroon met een verschil van € 86.000 en een kosteninhouding van 4,38% bij een brutorendement van 8%. “De schatkist zou de consument en zichzelf een dienst bewijzen door de KEW niet langer fiscaal te bevoordelen”, concludeert Independer. PvdA-lid Heemskerk heeft Kamervragen over dit onderwerp aangekondigd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.