nieuws

Keurmerk voor bootbeveiliging

Archief

Met de vaststelling van producteisen door het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV) is het Keurmerk voor Vaartuigbeveiliging een feit.

Het keurmerk, dat bezitters van pleziervaartuigen beter in staat moet stellen hun boot te beveiligen, onderscheidt drie categorieën beveiligingssystemen. Categorie 1 omvat mechanische beveiliging, zoals kabels, kettingen, sloten, buitenboordmotorsloten (ingevoerd vanaf eind 2007). Categorie 2 bestaat uit inbraakdetectie met signalering (optisch of akoestisch) en categorie 3 uit diefstaldetectie met doormelding naar een gecertificeerde particuliere alarmcentrale.
Het keurmerk is ook van toepassing op de inbouw van de producten. ECB Nederland, een bekende certificatie-instelling in de vaartuigbranche, gaat de regelingen uitvoeren. Begin september kunnen de eerste gecertificeerde systemen worden geleverd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.