nieuws

‘Kennis van reisverzekeringen in reisbranche kan beter’

Archief

De kennis over de doorlopende reisverzekering in de reisbranche kan beter. Een grote groep gaat bij deze vragen de mist in. Tot deze conclusie komt Margreet Snaas, coördinator van Elvia Academy

“Een aantal belangrijke aspecten van de doorlopende reisverzekering is nog onvoldoende bekend bij baliemedewerkers. Zo’n zeventig procent weet bijvoorbeeld niet dat deze verzekering standaard werelddekking heeft. Een grote groep is ook niet op de hoogte dat wintersport onder de doorlopende reisverzekering valt.”, zegt Margreet Snaas in het vakblad Reisrevue.
Snaas, die cursussen en trainingen voor medewerkers in de reiswereld organiseert, bestudeerde na tien weken de resultaten van de verzekeringsvragen in de zogeheten Kennistest. De uitkomsten van de test wordt bij Elvia goed bestudeerd. Tijdens opfriscursussen en aparte workshops zal de doorlopende reisverzekering speciale aandacht krijgen.
Snaas is wel te spreken over de kennis ten aanzien van de kortlopende reisverzekering en de annuleringsverzekering. “Ik ben met name blij met het hoge kennisniveau van de annuleringsverzekering. Daar krijgen reisadviseurs nu eenmaal het meest mee te maken.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.