nieuws

Kempen & Co neemt belang in Meijers Assurantiën

Archief

Effectenbank Kempen & Co heeft een minderheidsbelang genomen in beursmakelaarsbedrijf Meijers Assurantiën in Amsterdam.

De overdracht van het minderheidsbelang aan Kempen & Co is volgens algemeen directeur Jaap Meijers (53) ingegeven door defensieve overwegingen. “Op deze manier probeer ik het overvalrisico door derden in te dammen”, zegt Meijers, tevens voorzitter van de internationale makelaarsorganisatie Worldwide Brokers Network van 32 middelgrote assurantiemakelaars (circa zevenduizend medewerkers, brutopremie $ 10 mld) in veertig landen.
55% in handen van Meijers zelf; directielid Jan van Es heeft een belang van 15% in het NVA-kantoor. Volgens Meijers zal hij nooit een meerderheidsbelang verkopen aan Kempen & Co of andere financiële instellingen waaronder verzekeraars. Het ruim 27 jaar bestaande assurantiebedrijf heeft inmiddels vijftig medewerkers in dienst.
Van Lieshout & Partners (vijf medewerkers) in Utrecht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.