nieuws

Kamervragen over afwijzen autopolis van 65-plusser

Archief

Het AOV-kamerlid Van Wingerden heeft enkele vragen aan minister Zalm van financiën gesteld over het afwijzen van een autopolis, aangevraagd door een bestuurder ouder dan 65 jaar. Het Kamerlid reageert op een dergelijk besluit door de Zeeuwse onderlinge Verzekeringen ZLM.

Van Wingerden vraagt de minister of het afwijzen van een aanvraag voor een motorrijtuigenverzekering door bestuurders ouder dan 65 jaar meer voorkomt, en wil weten op welke schaal. Ook vraagt hij de instemming van de minister dat deze afwijzing een geval is van ‘leeftijdsdiscriminatie’. Indien dit ‘verschijnsel’ geen wettelijke basis heeft, wil het Kamerlid weten hoe de minister deze drempel voor pensioengerechtigde automobilisten denkt te zullen opruimen?
Minister Zalm heeft aangekondigd vóór 7 april a.s. te zullen antwoorden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.