nieuws

Kamerleden zijn SER-advies lijfrente nog niet vergeten

Archief

“De oudedagsparaplu moet goed uitvoerbaar zijn en daarbij kan het SER-advies nog belangrijk zijn.”

Dat heeft PvdA-kamerlid Jan van Zijl vorige week verklaard, tijdens het zesde landelijke actualiteitenseminar van De Pensioendesk. Zijn conclusie werd gedeeld door de coalitiegenoten Bibi de Vries (VVD) en Francine Giskes (D66). Het SER-advies houdt, in tegenstelling tot het wetsvoorstel Inkomstenbelasting 2001, ruimte voor een vrije aftrek van lijfrentepremies (bijna f 4.000), met een eindtoets op de pensioendatum.
Tijdens de forumdiscussie van het Pensioendesk-seminar reageerden de kamerleden koel op het door verzekeraars en tussenpersonen zwaar bekritiseerde overgangsregime; of beter, het ontbreken daarvan. De Vries (VVD): “In het verleden zijn bestaande contracten wel altijd gerespecteerd, maar het is de vraag of je altijd alles maar moet blijven eerbiedigen. Verzekeraars mogen wat dat betreft best wat creatiever zijn in hun oplossingen.”
De Tweede Kamer-fracties staan tot 21 oktober open voor commentaar op de fiscale plannen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.