nieuws

Kadastrale tarieven gemiddeld 20% omhoog

Archief

Het Kadaster heeft zijn tarieven per 1 augustus met gemiddeld 20% verhoogd. Het inschrijven van een hypotheek is 10% duurder geworden.

Sinds het Kadaster in 1994 zelfstandig werd, zijn vier tariefdalingen doorgevoerd. Nu zijn de tarieven voor het eerst verhoogd. In de verhoging is een inflatie verwerkt van 12% over de periode van oktober 1998 tot augustus 2002.
De grootste stijging is doorgevoerd in de tarieven voor de akteposten: die zijn met 35% verhoogd. Daarmee worden de tarieven volgens het Kadaster meer in overeenstemming gebracht met de metingkosten. Een aantal informatieproducten is 6% duurder geworden. Een online maandabonnement voor het opvragen van informatie kost nu e 4,80.
Inschrijving van een hypotheekakte met een hoofdsom van meer dan e 50.000 kost nu e 89,90. Bij een lagere hoofdsom is dat bedrag e 44,95. Voor een hypothecair uittreksel moet per object e 5,45 worden neergeteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.