nieuws

Juwon presteert beter bij gelijke premieomzet

Archief

Juwon, de juweliersonderlinge in IJsselstein, heeft vorig jaar een hogere winst geboekt dankzij een lagere schadelast. Het premie-inkomen bleef gelijk. 

Juwon boekte in 2004 een premieomzet van € 2,5 (2,5) mln, afkomstig van 720 (710) leden/verzekerden. De brandpremies namen af tot € 2,1 (2,2) mln. De schadelast daalde met een halve ton tot € 1,5 mln, vooral door minder ramkraken als gevolg van zwaardere preventiemaatregelen. “Het aantal overvallen op Juwon-leden was daarentegen hoger dan in voorgaande jaren”, aldus de directie in het jaarverslag. Het technisch resultaat steeg tot € 0,4 (0,1) mln. 
Het aansprakelijk vermogen van de juweliersonderlinge moet fors omhoog, aldus de directie. Op grond van Europese wetgeving zal het huidige aansprakelijk vermogen van € 1,5 mln worden opgetrokken tot ruim € 2 mln in maart 2007.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.