nieuws

Justitie wantrouwt lage aantal witwasmeldingen

Archief

Het ministerie van Justitie is ervan overtuigd dat er zich rondom levensverzekeringen meer ongebruikelijke transacties voordoen dan naar voren komt uit de daadwerkelijke (verplichte) meldingen. Vorig jaar meldden verzekeraars in totaal acht ongebruikelijke transacties en het intermediair nul. 

In het Jaaroverzicht 2004 van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) staat letterlijk: “Opgemerkt moet worden dat de bankensector in 2004 wel 169 meldingen heeft gedaan met betrekking tot de levensverzekeringen. In 2003 waren dit er nog maar 15. Dit betekent in ieder geval dat zich meer meldenswaardige transacties in deze branche voordoen dan de cijfers in de tabel weerspiegelen”.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.