nieuws

Jonker dringt aan op naleving code

Archief

“Via een persoonlijk appél”, zoals hij het zelf omschrijft, heeft Verbondsvoorzitter Sam Jonker aangedrongen op naleving van de Code Rendement & Risico.

Volgens de voorzitter van het Verbond van Verzekeraars is “goede naleving van de code in de komende periode cruciaal”. Begin volgend jaar zal namelijk de totale wijze van informatieverstrekking aan verzekeringnemers worden geëvalueerd, door het ministerie van Financiën, de Verzekeringskamer, de Consumentenbond en het Verbond zelf.
Jonker verwacht in dat kader “nadrukkelijke aandacht van media, politiek en toezichthouder”. “Willen wij de huidige ruimte van zelfregulering behouden en aangescherpte wetgeving voorkomen, dan is naleving van de Code Rendement & Risico cruciaal”, aldus Jonker, die zijn brief afsluit met een oproep: “Het belangrijkste is het volgende: als we in de vereniging met elkaar iets afspreken, laten we ons er dan ook aan houden.”
Sam Jonker: “Laten we ons aan afspraken houden.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.