nieuws

Japanse levensverzekeraars mogen snijden in rendementsgaranties

Archief

De Japanse regering heeft een wetsvoorstel goedgekeurd die het levensverzekeraars mogelijk maakt om te snijden in de rendementsgaranties die zij momenteel aan hun polishouders in het vooruitzicht hebben gesteld

Hiermee hoopt het Japanse kabinet een einde te maken aan de slechte solvabiliteitspositie van tal van levensverzekeraars als gevolg van de inklappende aandelenmarkt. Analisten hebben berekend dat levenmaatschappijen in Japan hierdoor gezamenlijk voor € 8 mld aan vermogen hebben ingeteerd. In de afgelopen negen jaar zijn reeds zeven Japanse levensverzekeraars failliet gegaan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.