nieuws

Italianen zijn trouwste klanten autoverzekeraars in Europa

Archief

Uit een Italiaans onderzoek naar de autoverzekeringsmarkten van Europa blijkt dat verzekeraars hun betrouwbaarste klanten vinden in Italië

Hier blijven verzekerden gemiddeld tien jaar bij dezelfde verzekeraar. In Spanje, Duitsland en Frankrijk is dat vijf jaar, in Nederland en Denemarken drie jaar en in Groot-Brittannië twee jaar. Uit het onderzoek blijkt ook dat de Franse banken het meest rendabele distributiekanaal voor autoverzekeringen zijn met een combined ratio van 88,1 %. Nummer twee zijn de Duitse verzekeraars zonder tussenpersonen met een kosten/inkomsten-verhouding van 93,3 % , terwijl autoverzekeraars in Frankrijk met 95 % de derde plaats innemen. Het traditionele distributiesysteem van loondienstagenten zoals we dat in Frankrijk en Duitsland zien, presteert het slechtst met een combined ratio, van 105,1 %.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.