nieuws

IQ-plan: eerste universal- lifeproduct Interlloyd

Archief

Interlloyd Leven heeft het eerste universal-lifeproduct geïntroduceerd. Het IQ-plan is vooralsnog alleen onder een selecte groep tussenpersonen uitgezet.

IQ staat voor Interlloyd Quality. Voor de totstandkoming van het product is dankbaar gebruik gemaakt van de universal-lifesystemen van Falcon Leven, waarvan Interlloyd Leven inmiddels onderdeel uitmaakt.
Ondanks die systeemtechnische achtergond wijkt het Interlloyd-product volgens directeur Wim Hoek sterk af van de Falcon-producten. “Er zijn nauwelijks overeenkomsten. Wij richten ons ook op een ander marktsegment: het topsegment van het intermediair en aansluitend ook van de klant.”
De provisieregeling van het IQ-plan is gebaseerd op doorlopende provisie. Vanaf de aanvang van een contract wordt jaarlijks 8% van de premie uitgekeerd. Eventuele bonusprovisie is afgeleid van de netto-jaarpremie, in plaats van het jaarlijkse provisie-inkomen. Malusprovisie hanteert Interlloyd niet.
De administratie van het universal-lifeproduct is zo ingericht, dat het IQ-plan indien gewenst, voorzien kan worden van het label van de tussenpersoon. Interlloyd komt hiermee tegemoet aan de wens van het intermediair.
Fondsen
Voor het IQ-plan heeft Interlloyd zeven beleggingsfondsen in het leven geroepen, die alle beheerd worden door Fortis Investments. Het gaat om twee aandelenfonds, twee obligatiefondsen en twee depositofondsen; alledrie de categorieën hebben een Nederlandse en internationale variant. Een mixfonds is ook mogelijk.
De minimale jaarpremie voor het IQ-plan is f 1.200. Een éénmalige koopsom moet minimaal f 3.000 bedragen, terwijl voor aanvullende koopsomstortingen een ondergrens van f 500 bestaat.
Switchen tussen de zeven fondsen kan twee maal per jaar gratis. Daarna kost een overstap f 75.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.