nieuws

Introductie Amerikaans rampenverzekeringsprogramma

Archief

Amerikaanse verzekeringsregelgevers gaan begin volgend jaar gedetailleerde voorstellen bij het Congres indienen, waarmee ze een regeling willen treffen voor de schadeposten bij toekomstige natuurrampen

In het plan worden particuliere verzekeraars en herverzekeraars aangemoedigd om hierbij zoveel mogelijk dekking te verlenen. Verder zouden er staats- en regionale fondsen moeten komen die dekking tot een hogere drempel op zich nemen. Ten derde stellen ze een federaal herverzekeringsmechanisme voor, waarbij staatsfondsen herverzekering van de federale overheid kunnen kopen. Het plan wordt gesteund door Allstate, de grootste particuliere verzekeraar van de Verenigde Staten, die de schadelast van de gehele verzekeringsindustrie van het orkaanseizoen raamt op € 68 mld. Desondanks ziet het Amerikaanse verbond van schade- en ongevallenverzekeraars geen reden voor interventie van de overheid, indien de capaciteit van de particuliere verzekeraars beschikbaar is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.