nieuws

Interpolis wordt maatschappelijk ‘oké’

Archief

Interpolis gaat voortaan ‘maatschappelijk verantwoord’ ondernemen.

De Tilburgse verzekeraar heeft hiertoe een zogeheten Unep-verklaring ondertekend. Unep staat voor United Nations Environment Programme. De ‘Unep-verklaring van betrokkenheid bij het milieu door het verzekeringsbedrijf’ werd in 1995 opgesteld door enkele internationale verzekeringsconcerns. Achmea ging Interpolis voor in de ondertekening ervan.
Volgens Interpolis verplichten maatschappijen die de verklaring ondertekenen zich “al het mogelijke te doen om een evenwicht te bereiken tussen economische groei, de welvaart van mensen en het verbeteren van het milieu”. Verder erkent Interpolis “het principe van duurzame ontwikkeling en het principe van voorzorg”. De verklaring roept verzekeraars ten slotte op om milieuoverwegingen te betrekken in hun handelen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.