nieuws

Interpolis verzekert chipgeld gratis

Archief

Ondernemers die klant zijn van de Rabobank kunnen een gratis verzekering voor verlies of diefstal van chipgeld afsluiten. Interpolis is hiermee de eerste verzekeraar in Nederland die deze nieuwe vorm van elektronisch geld verzekert.

De invoering van de chipknip en chipper, de twee varianten van de elektronische oplaadbare portemonnaie, brengt voor de ondernemer risico’s met zich mee. In tegenstelling tot betalingen met de PIN-pas, wordt bij deze nieuwe vorm van elektronisch betalen het geld niet on line, maar periodiek op de rekening van de ondernemer bijgeschreven, met name na sluitingstijd. Verlies of diefstal van de betaalautomaat betekent dus een financiële strop. Dit risico is extra groot bij het gebruik van mobiele chipautomaten. Interpolis verzekert dit risico voor Rabobankklanten gratis tot een bedrag van f 2.500. Bedrijven die hun inventaris op uitgebreide condities hebben verzekerd bij Interpolis krijgen gratis een uitgebreide dekking tot f 10.000. De apparatuur zelf valt onder de inboedelverzekering.
De consument die zijn chipkaart verliest, is minder goed uit. Een aparte chipkaart-verzekering is nog niet in aantocht, meldde Interpolis.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.