nieuws

Interpolis opent hulplijn voor varkenspest-boeren

Archief

Met een extra telefoonlijn en een crisisteam van twaalf juristen staat de Stichting Rechtsbijstand (de rechtsbijstandverzekeringstak van Interpolis en Sterpolis) vanaf begin deze maand verzekerde boeren terzijde die het ‘slachtoffer’ zijn of dreigen te worden van de varkenspest.

De speciale hulplijn (0475-367.300) werd ingesteld, uit angst voor het overbelast raken van de normale telefooncentrale van de Stichting Rechtsbijstand in Roermond als gevolg van de te verwachten varkenspest-gerelateerde vragen.
In de afgelopen weken zijn er enkele tientallen telefoontjes binnengekomen. De meeste vragen gingen over de juridische gevolgen van de rigoureuze overheidsmaatregelen ter bestrijding van de besmettelijke varkensziekte. De Stichting Rechtsbijstand overweegt de Staat hiervoor aansprakelijk te stellen. Inmiddels heeft de verzekeraar al een KI-station aansprakelijk gesteld voor de schade die ontstaan is als gevolg van het leveren van besmet varkenssperma.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.