nieuws

Interpolis lanceert DIL op beleggingsbasis

Archief

Interpolis heeft een direct ingaande lijfrenteverzekering (DIL) op basis van beleggingen geïntroduceerd, de Cumulent Lijfrente.

In dezelfde maand waarin Rabo-zuster RoZeker zijn direct ingaande lijfrente op beleggingsbasis introduceerde, is Interpolis met een vergelijkbaar product gekomen. “We hebben hoge verkoopverwachtingen van de Cumulent Lijfrente. Er is een toenemende vraag uit de markt naar dit product en we hebben hiermee ons lijfrente-assortiment gecompleteerd”, zo stelt Interpolis.
De uitkering vindt plaats in een vast aantal units, waarbij voor de koers van deze waarden kan worden uitgegaan van een fictief rendement van 0%, 2%, 4%, 6% of 8%. De waarde van de units fluctueert, afhankelijk van de koersen van de onderliggende waarden. “De fiscus heeft er goedkeuring aan gegeven dat we dit product ook voor nieuw regime lijfrentes aanbieden.”
Uitkeringen kunnen maandelijks, per kwartaal, per halfjaar of per jaar plaatsvinden. De duur kan tijdelijk of levenslang zijn. De provisie op de brutokoopsom bedraagt 1,5%. Verder rekent Interpolis aan variabele kosten 1,5% van de brutokoopsom en aan vaste kosten f 15 per maand (bij maanduitkeringen). Voor aan- en verkoop van units worden geen kosten berekend; switchen kost eens per jaar niets, daarna f 50. Er zijn zestig Robeco-fondsen beschikbaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.