nieuws

Interpolis blij met opgelegde openheid

Archief

Interpolis is trots op de openheid die sinds vorige week geboden wordt aan potentiële (levens)verzekeringnemers.

De openheid is een gevolg van een wettelijk opgelegde Regeling informatieverstrekking aan verzekeringnemers (RIV) en van de onder druk van de Consumentenbond door verzekeraars onderling afgesproken Code Rendement & Risico. Desondanks toont Interpolis zich verheugd over de transparantie, ook al heeft de Rabo-verzekeraar – net als vele andere levensverzekeraars – de stap wat later gezet dan code en wettelijke regeling voorschreven.
Interpolis informeerde het intermediair – vooral Rabobank-filialen – vorige week over de wijzigingen in de levensverzekeringen. De rekenrente van 3% (gepland voor 1 augustus), de RIV (eveneens op 1 augustus gepland) en de tweede module van de Code Rendement en Risico (eigenlijke invoeringsdatum 1 juni) zijn verwerkt in de nieuwe software van Interpolis, die vanaf 4 september wordt gehanteerd.
De veranderingen worden in een folder – met de tekst “Er zijn alleen maar voordelen als erop staat wat erin zit” – op een rij gezet. Klanten duidelijk en op uniforme wijze informeren, is volgens Interpolis hoog tijd, getuige de volgende opmerking: “Tot voor kort wist je als concument meer over de inhoud van een zakje drop van f 2,95 dan over een levensverzekering die vele malen meer kost.”
Interpolis is blij dat codes en wetten de maatschappij dwingen om klanten in alle openheid te informeren over eigenschappen van levensverzekeringen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.