nieuws

Internetverzekeraar Ineas van start, verkoop volgt in juni

Archief

Ineas, Europa’s eerste ‘webverzekeraar’ heeft na enkele maanden vertraging de deuren geopend. Niet dat we er al terecht kunnen om onze auto te verzekeren: voorlopig wordt er op Internet uitsluitend algemene informatie verstrekt.

De afgelopen week opengestelde website van Ineas (www.ineas.com) biedt een vooruitblik op wat er straks te krijgen is bij de virtuele verzekeraar.
De verkoop van verzekeringen, eerst in Nederland (www.ineas.nl), daarna Duitsland (www.ineas.de), België (www.ineas.be) en Frankrijk (www.ineas.fr), zal pas in de maand juni van start gaan. Dit is drie maanden later dan oprichter en directeur Niek Ligtelijn begin dit jaar in Assurantie Magazine aankondigde. Over de reden van de vertraging krijgen we weinig meer te horen dan dat de integratie van functionaliteiten en het testen van het systeem langer duurt dan oorspronkelijk gedacht.
Voorlopig zegt Ineas zich te willen beperken tot de verkoop van particuliere verzekeringen, zoals woon-, auto-, ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekeringen. De aanschaf van de verzekeringen gaat geheel online, dat wil zeggen: van het kiezen van de dekking tot en met de betaling van de premie.
Op de afgelopen week opengestelde ‘corporate-website’ is een toelichting te vinden op de activiteiten en producten van Ineas, het bedrijf zelf en het programma ‘Primes’ voor risico-inventarisatie. Verzekerden kunnen met deze gratis module bonus/malus-effekten uitrekenen, risico’s analyseren, elektronisch archiveren en informatie vinden over andere dan de eigen Ineas-verzekeringen. Ook vermeldt de website Ineas-vacatures in zowel Duitsland (marketingmedewerkers) als Nederland (o.m. ICT-specialisten).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.