nieuws

Internetveiling voor herverzekeraars

Archief

Op www.reway.com is de Duitse herverzekeraar Gothaer een veiling voor herverzekeringsrisico’s begonnen. Anderhalf jaar geleden startte Swiss Re met eenzelfde initiatief.

De herverzekeringsveiling van Swiss Re heet Elrix en is te vinden op de www.swissre.com. Gothaer heeft voor de internettoepassing een speciale vennootschap opgericht, Reway, en daarin voor f 11 mln geïnvesteerd. Het internetplatform wil directe verzekeraars en herverzekeraars uit Europa bijeen brengen. Later volgt mondiale uitbreiding.
De maatschappijen kunnen op de Reway-site informatie uitwisselen, over risico’s onderhandelen en herzekeringsovereenkomsten sluiten. Het internetplatform gaat ook risico’s veilen. Directe verzekeraars bieden dan een risico aan, waarna diverse herverzekeraars offerte kunnen uitbrengen. De verzekeraars kunnen de beste aanbieding uitkiezen, terwijl de herverzekeraars bij een afgewezen offerte informatie krijgen over de mate waarin hun offerte afweek.
Gebruik van het internetplatform Reway is in principe gratis. Pas bij het sluiten van overeenkomsten rekent Reway een provisie van 0,5% tot 2,5% van de herverzekeringspremie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.