nieuws

Internetvakbond in trek bij Aegon-medewerkers

Archief

Het onlangs opgerichte virtuele zusje van vakbond De Unie blijkt erg in trek te zijn bij jongere medewerkers van Spaarbeleg, onderdeel van Aegon.

De internetvakbond die begin vorige maand het levenslicht zag, mikt op de internetgeneratie, de grote doelgroep van jongere, niet-georganiseerde medewerkers in onder meer het verzekeringsbedrijf. Het lidmaatschap kost _ 10 per jaar.
Vooral bij Aegon-dochteronderneming Spaarbeleg (Nieuwegein) is de internetvakbond in trek. Kort na de lancering schreven meer dan tachtig medewerkers zich als ‘tientjeslid’ in. “Een ongekend snel succes”, zegt Unie-voorzitter Jacques Teuwen. Hij benadrukt dat De Unie in één klap de grootste vakbond werd bij Spaarbeleg.
Het ledensucces vertaalde zich inmiddels concreet in een nieuwe CAO voor de vijfhonderd medewerkers van Spaarbeleg. Tijdens de onderhandelingen over de CAO-voorwaarden hield de internetvakbond zijn achterban digitaal op de hoogte, onder meer met e-mails en sms-berichten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.