nieuws

‘Intermediair kan grotere rol spelen bij advies arbodienst’

Archief

Het intermediair adviseert nog niet vaak over arbodienbsten. “Maar mede door de nieuwe Poortwachterswet is daar wel steeds meer belastingstelling voor”, vindt Ruud Pels, directeur van ArboDuo.

Tot nu toe speelt het intermediair nog geen grote rol in de advisering over arbodiensten. Dit blijkt uit een onderzoek onder achthonderd grote en kleine bedrijven van de BOA, de organisatie van arbodiensten. Volgens dit onderzoek laat 39% van de ondernemers zich bij de keus voor een arbodienst adviseren door derden. Van hen laat 31% zich leiden door de accountant, 23% door de brancheorganisaties, 10% door collegabedrijven, 10% door de verzekeraar, 5% door het administratiekantoor, en 5% door het assurantiekantoor.
ArboDuo, de arbodienst waarvan de aandelen in handen zijn van ASR en van Nationale-Nederlanden, vindt die 5% veel te weinig. “De adviezen over de arbodienstverlening passen namelijk goed bij de verzekeringsadviseur die zich bezighoudt met verzuim-, Pemba- en WAO-gatverzekeringen”, stelt Ruud Pels. Hij ziet wel een kentering. “De vernieuwde Poortwachterswet heeft bij het intermediair geleid tot meer vragen en meer belangstelling voor de arbodienstverlening.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.