nieuws

Interlloyd Leven gaat in beleggingsverzekeringen

Archief

Medio maart hoopt Interlloyd Leven de eerste beleggingsverzekeringen met universal-lifekenmerken te presenteren. De daartoe noodzakelijke vergunning is inmiddels binnen.

Bij beschikking van 14 januari 1997 heeft de Verzekeringskamer een vergunning verleend aan Interlloyd Leven voor het uitoefenen van de levenbranche ‘Levensverzekering verbonden met beleggingsfondsen.’ De vergunningsuitbreiding is een voorwaarde voor het voeren van unit-linkedproducten, die Interlloyd Leven medio maart denkt te introduceren.
Volgens directeur W.J. Hoek was de vergunning niet de belangrijkste voorwaarde. “Nee, daaraan hebben we vorig jaar al voldaan, door naar het Falcon-hoofdkantoor in Hoofddorp te verhuizen. We kunnen gebruik maken van de daar aanwezige kennis en systemen, die noodzakelijk zijn voor het voeren van verzekeringen op basis van universal-life en unit-linked.”
Volgens Hoek zullen de beleggingspolissen van Interlloyd Leven technisch dezelfde basis kennen als die van Fortis-zuster Falcon. “Uiterlijk zullen onze producten echter een geheel eigen gezicht krijgen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.