nieuws

Instituut voor standaardisatie deze zomer rond

Archief

Het e-Business Platform gaat een onafhankelijk instituut oprichten dat de standaardisatie in de branche vorm moet gaan geven.

Het instituut zal nog deze zomer worden opgericht. In het bestuur gaan verzekeraars en intermediairorganisaties plaatsnemen. Wat precies de taken worden, is nog niet duidelijk. “Aan de invulling daarvan wordt nog gewerkt”, aldus woordvoerster Mireille Giessendorf van Branche Initiatieven (ABZ).
De oprichting is onderdeel van het programma Ketenintegratie, waarin de ontwikkeling en implementatie van een berichtenstandaard (de All Finance Catalogus), een transactiestandaard (op basis van GIM en Meeting Point) en een catalogus voor ketenprocessen wordt voorbereid. Eind dit jaar worden de eerste standaarden uitgerold.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.